Koronarajoitukset huhtikuusta eteenpäin

• 6.4.2021

KORONARAJOITUKSET HUHTIKUUSTA ETEENPÄIN

Hämeenlinnan Liikuntahallit on päättänyt seuraavista koronarajoitusten jatkotoimenpiteistä:

Uimahallit

•Hämeenlinnan ja Lammin uimahallit pysyvät yleisöltä suljettuina loppukevään. Kesätauon jälkeiset avautumisajankohdat päätetään myöhemmin. Jo myytyihin uimahallien sarjalipputuotteisiin lisätään automaattisesti voimassaoloaikaa.
•Koululaisuinnit Hämeenlinnan ja Lammin uimahalleissa jatkuvat 30.4.2021 asti.
•Hämeenlinnan uimahallissa seurojen vuonna 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille suunnattu harrastustoiminta voi jatkua OKM:n ja STM:n ohjeita noudattaen 30.4.2021 asti.

Kuntosalit

•Liikuntahallien hallinnoimat kuntosalit pidetään suljettuina 30.4.2021 asti. Jo myytyihin kuntosalien kulkutageihin lisätään automaattisesti voimassaoloaikaa.

Sisäliikuntatilat, jäähallit, palloiluhalli sekä koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttö

•Tilat pidetään suljettuina 30.4.2021 asti. Poikkeuksena vuonna 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat lapset, joiden harrastustoiminta voi jatkua OKM:n ja STM:n ohjeita noudattaen.
•Hämeenlinnan Liikuntahallien tilat ovat päivisin koulujen liikunnanopetuksen käytössä. Käytössä tulee huomioida koulujen omat ohjeistukset.

Seurojen kuukausivuokratut tilat

•Tilat pysyvät käytössä vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoimintaan, joka voi jatkua OKM:n ja STM:n ohjeita noudattaen.

Ulkokentät

•Liikuntahallien tekonurmikentät ja hiekkakentät avautuvat alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnalle pääsiäisen jälkeen 6.4.2021. Toiminta on järjestettävä OKM:n ja STM:n ohjeita noudattaen.

Kilpa- ja huippu-urheilu

•Ammattiurheilu jää rajoitus- ja sulkutoimenpiteiden ulkopuolelle. Ammattiurheilulla tarkoitetaan sarjalisenssisopimukseen tai Olympiakomitean urheilijasopimukseen perustuvaa urheilutoimintaa sekä A-maajoukkuetoimintaa silloin, kun sitä harjoitetaan ilman yleisön läsnäoloa. Rajaus tarkoittaa käytännössä ammattiurheilun rajaamista huippu-urheiluun kattaen palloilulajeissa kaksi ylintä kansallista sarjatasoa, aikuisten A-maajoukkuetoiminnan sekä kansallisen lajiliiton valintajärjestelmän kautta kansainvälisiin arvokilpailuihin valmistautuvat urheilijat. Olympiakomitean linjauksen mukaan ammattiurheilun käsitteen piiriin kuuluvat lisäksi jalkapallon ja jääkiekon kolmanneksi ylimmät kansalliset sarjatasot (jalkapallossa Kakkonen ja jääkiekossa Suomi-sarja), joissa pelaajat ovat kirjalliseen pelaajasopimukseen perustuen ammatinharjoittajia.
•Ottelutapahtumat tulee järjestää Aluehallintoviraston määräyksiä ja THL:n ohjeita noudattaen.

Liikuntahallien oma toiminta

•Liikuntahallien järjestämät lasten liikuntaryhmät toteutetaan OKM:n ja STM:n ohjeita noudattaen pienryhmätoimintana.
•Liikuntahallien järjestämät työikäisten ja eläkeläisten sisäliikuntaryhmät pysyvät keskeytettynä. Ulkoliikuntaryhmät pyritään käynnistämään toukokuussa.

Kaiken toiminnan osalta annettujen ohjeiden noudattamisen ja valvonnan vastuu on vuoron varanneella toimijalla. Toiminnassa tulee varmistaa, että harjoitusryhmät eivät sekoitu ja ryhmän kesken turvavälejä voidaan noudattaa. OKM:n ja STM:n ohje turvallisesta harjoittelusta koskee koronaepidemian torjunnan 2-tasolla myös 12-vuotiaita ja nuorempia. Yli 12-vuotiailta edellytetään kasvomaskin käyttöä sisätiloissa käytävillä, auloissa, katsomoissa, pukutiloissa ja kaikissa aktiviteeteissa, joissa kasvomaski ei häiritse toimintaa.

OKM:n ohje lasten ja nuorten harrastustoiminnan järjestämisestä, rajoittamisesta ja keskeyttämisestä on luettavissa tästä linkistä.

Pyydämme toiminnan järjestäjiä kiinnittämään erityistä huomiota OKM:n ohjeen kohtaan 7. Kohdassa mainitaan mm., että harrastustoimintaa toteutetaan enintään 10 hengen ryhmissä kuitenkin siten, että suurissa liikuntasaleissa ja muissa suurissa tiloissa voi samanaikaisesti toimia erillisiä 10 hengen ryhmiä, mikäli ryhmien välille ei synny tosiasiallista kontaktia.

«« Edellinen sivu